Alles over de

OVERKAPPING

Eventtent is een multifunctioneel overkappingsysteem van negen losse elementen die aan elkaar geplaatst kunnen worden tot een oppervlakte van 900m² met een zijhoogte tot 5 meter. Perfect voor uw festival, muziekevenement, stads- of dorpsfeest, productpresentatie, modeshow, bedrijfsfeest, sportevenement of beurs. U beschermt met gemak 2700 bezoekers tegen regen en brandende zon én u geeft uw evenement een imposante uitstraling dankzij onze stijlvolle, strakke overkapping.

Mogelijkheden

Perfect voor uw evenement

Eventtent is inzetbaar bij elk buitenevenement en geeft uw evenement een fantastische uitstraling. De overkappingen zijn perfect vrijstaand op te zetten of onderling te schakelen. Door de bijzondere constructie, niet lichtdoorlatend zeil en kleurstelling heeft u ontelbare mogelijkheden voor een smaakvolle inrichting. 

  • productpresentaties
  • bedrijfspresentaties
  • productlanceringen
  • festivals en muziekevenementen
  • (stads)feesten
  • sportevenementen
  • concerten
  • modeshows

Geschikt voor iedere locatie

Het flexibele overkappingsysteem van Eventtent is geschikt voor bijna ieder buitenevenement en iedere locatie. Onverhard of verharde terreinen, vlak of licht hellend: bijna niets is te gek. Eventtent gebruikt ballastblokken en spanbanden om de overkapping te verzwaren. In tegenstelling tot veel andere tenten en overkappingen, heeft Eventtent niet iedere paar meter verankering in de grond nodig, waardoor uw bezoekers niet steeds om de spanlijnen heen moeten lopen. De overkapping van Eventtent is daardoor ten allen tijde goed toegankelijk.

Twijfelt u of Eventtent op uw locatie geplaatst kan worden? Uiteraard kunnen wij van tevoren langs komen om de ruimte te beoordelen.

Afmetingen en opstellingen

Eventtent is een grote, flexible overkapping voor festivals en andere buitenevenementen. De overkapping bestaat uit losse elementen van 10 x 10 meter die op diverse manieren op een terrein geplaatst kunnen worden. Geschakeld of vrijstaand: de keus is aan u. In totaal beschikken wij over 9 overkappingen die aan elkaar geplaatst kunnen worden tot een oppervlak van 900m².

De zijhoogte is verstelbaar tot een hoogte van maximaal 5 meter. Dit is ideaal als u er zeker van wilt zijn dat al uw bezoekers goed zicht hebben op het podium of als er grote objecten onder de overkapping geplaatst worden. Deze verstelbaarheid maakt het ook mogelijk om de overkapping te plaatsen op een licht hellend terrein.

Een overkapping heeft geen wanden of vloer. Het is bedoeld als een afdak om uw evenement minder weersafhankelijk te maken.

Eventtent, opstellingen, overkapping, festival, evenement

Veiligheid voorop

Veiligheid is één van de belangrijkste aspecten bij het bouwen van tijdelijke publiekstoegankelijke constructies op evenementen. Onze overkappingsconstructie is gekeurd volgens de strengste veiligheidsnormen. Veiligheid staat altijd voorop. De Eventtent overkappingen zijn de enige in hun soort en zijn gecertificeerd. De constructie is berekend en wordt geplaatst volgens de Europe Norm EN-13782 voor de veiligheid van tijdelijke constructies. Wij voldoen aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen met betrekking tot de constructie, ballast, windbelasting en brandgevaar. Tijdens de opbouw is er een gecertificeerd bouwboek aanwezig.

Het kan zijn dat u een bouwboek dient te overhandigen aan de brandweer of plaatselijke autoriteiten. Deze kunt u telefonisch of per email bij ons opvragen.

Een echte eyecatcher

Onze tent overkappingen zijn eyecatchers die iedere gelegenheid een unieke sfeer geven. Het opaque zeildoek kan perfect gebruikt worden in combinatie met licht om uw evenement nog mooier aan te kleden. Een aantal parren kunnen hiervoor bevestigd worden aan de staanders op de hoeken van de overkapping. Bovendien kan het doek rond de nok gemakkelijk gebruikt worden als projectiescherm. Voor uw logo, sfeerbeelden of complete beaming projecten.